logo
Italian - ItalyRomână (România)Russian (CIS)Ukrainian (Ukraine)Português (pt-PT)Deutsch (DE-CH-AT)GreekEspañol(Spanish Formal International)French (Fr)简体中文(中国)English (United Kingdom)

Friday 20th of September 2024

Home
Cuplu imigrant: acesta este profilul de lucrători pe piaţa internă PDF Imprimare Email
Scris de Natascia   
Miercuri, 14 Iulie 2010 08:53

Roma, 13 iulie (Labitalia) - Donna, un tânăr imigrant: acesta este profilul de lucrător domestice care se desprinde din Indrazneste Censis "la securitate acasă. Riscuri şi prevenire pentru "lucrători pe piaţa internă, efectuat pe un eşantion de 997 muncitori, cu sprijinul Ministerului Muncii şi Afacerilor Sociale, şi a prezentat astăzi la CNEL. Conform sondajului, 71,6% din angajaţi sunt, de fapt, reprezentate de străini, majoritatea din Europa de Est, România (19,4%), Ucraina (10,4%), Polonia (7,7% ) şi Moldova (6,2%), dar există, de asemenea, numeroase filipinezii (9%).

read in the original
Din ceea ce iese din cercetare, mai mult de 8 din 10 angajati sunt femei, o prezenţă care rămâne constantă este că italienii printre straini, in timp ce, în ceea ce priveşte profilul de vârstă arată o destul de tineri, în special în rândul componenta străine: 15,8% sunt sub 30 de ani, 51,4% mai puţin de 40 (inclusiv cetăţeni străini, procentul creşte la 57,3% faţă de 36,5% din italieni), şi doar 17,5% din peste 50 de ani.
Pentru Censis, că a muncitorilor din ţară este o profesie care implică un angajament pentru tendinţă stabilă, permanentă, şi că, în ultimii ani a permis accesul la o cotă de piaţă de mai mulţi lucrători şi mai important în special străini. indicaţie E ", din acest punct de vedere, că durata de formare, cum ar fi registru vârsta ghicit deja, este destul de scăzută, în jur de 7 ani, cu 33,1% din lucrătorii care realizează că de locuri de muncă de mai puţin de patru ani , 26,1% 5-6 ani şi doar 17,3% peste 10 ani. Sursa împarte proba puternic, în timp ce italienii şi durata de formare este mai mare (cât mai multe 32,7% sunt în profesie de peste 10 ani), printre straini este redus în mod semnificativ, cu 38,7% de lucru în calitate de lucrători pe piaţa internă sau ingrijitori pentru mai puţin de 4 ani.
Un alt semn de "profesionalizare" a salariaţilor, în conformitate cu Censis, aceasta este, de asemenea, apariţia unei logici de lucru ce în ce mai orientată spre piaţă. În cazul în care majoritatea angajaţilor (55,4%) de lucru pentru "client" o familie, există o sumă considerabilă din contră, de lucru pentru mai mult de o familie: două pentru 15,4%, 13,6% pentru trei, 9,8% pentru 4 şi 5,7% pentru mai mult de patru. Din nou, există diferenţe importante între italieni şi străini, cu tendinţa oamenilor de a lucra în mod constant pentru o familie (acesta este de 58,1% faţă de 48,6% din italieni).

Dacă ne uităm la conţinutul de locuri de muncă, suntem din ce în ce se confruntă cu un profil de colaborator multifuncţional, cu doar 23,9% de ajutor pe piaţa internă le pretinde a fi angajat într-o singură activitate, în principal, de curăţare, în timp ce marea majoritate a avut loc mai mult de o singură funcţie. Ceea ce rezultă este, prin urmare, un rol în rotunde, nota multifuncţionale, care vor fi montate în golul lăsat de figura tradiţionale de o casa femeie. În plus pentru a face faţă gospodărie (80,9%), de uz casnic lucrătorilor Cook (48,7%), cumpărătorii (37,9%), şi având grijă de vârstnici (41,5%) şi persoane aflate în întreţinere (27 , 6%).
Studiul prezinta o imagine de "ajutor" care însoţeşte familia în toate diferitele sarcini care au nevoie pentru a juca în fiecare zi, sarcinile pe care în unele cazuri, de asistenţă, în special, necesită, de asemenea abilitati specifice. Şi într-adevăr, trebuie să ne amintim că% cât mai multe 13.2 a lucrătorilor pe piaţa internă a urmat cursuri profesionale, în special asistente medicale (9,4%), procentul mediu este mai mare în rândul lucrătorilor străini şi mai mult vârstnici. Această valoare este încă scăzut, dar care vă ajută să confirme impresia dintr-o categorie în care elementele de profesionalism sunt în curs de dezvoltare, deşi încă se pare neapreciat de piaţă, acestea sunt redefinirea rolului.
O distincţie destul de clară, în funcţie de cercetare care se face între cei care lucrează în serviciu pentru o singură familie şi cum, invers, face afaceri de mai multi clienti. În primul caz, vă confruntaţi cu un rol care, in timp ce merge mai mult şi mai profesionalizate, cu toate acestea, încă rămâne de frontieră între familie şi locul de muncă, numai pentru că în 44,8% dintre cei care lucrează pentru o case familiale în acelaşi (în medie, 26,5% sunt lucrători pe piaţa internă care dorm în familiile care lucrează), care are implicaţii pentru relaţionale, ceea ce înseamnă că angajatul este perceput în toate privinţele ca un adevărat şi membrilor săi supleanţi, care sunt delegate majoritatea sarcinilor efectuate de către familii.
În acest caz, profilul de angajat multifuncţional devine chiar mai pronunţată şi sarcinile pe care le multiplica este responsabil de elaborarea unui prânz şi cină (60,1%), all'accudimento vârstnici (51%), de la " grijă de noapte (31,3%), sănătate pentru persoanele aflate în nevoie (32,3%), compania membrilor familiei (39,5%), supravegherea apartament în sine (20,3%) până manipulare a comisiilor administrative sau adevărul (20,8%).
Acest lucru implică în mod clar o volumul suplimentar de muncă, dat fiind faptul că 50,1% dintre acestea (în comparaţie cu 42,3% dintre cei care lucrează pentru mai multe familii), se lucrează mai mult de 35 de ore pe săptămână, şi chiar 26,3% (comparativ cu 16 , 6%) mai mult de 40. Deşi piaţa este încă departe de recunoaşterea şi aprecierea, chiar punct de vedere economic, creşterea de profesionalism de care acest grup de lucrători a cunoscut în ultimii ani, a lucrătorilor pe piaţa internă şi îngrijitorii au înregistrat o creştere oricum puterea lor de negociere. Analizând veniturile lunare nete care decurg din activitatea desfăşurată, de fapt, imaginea pare destul de articuleze.
Dacă majoritatea scade sub pragul de 1.000 de euro net pe lună (22,9% câştigă mai puţin decât 600 de euro, 20,2% 600 la 800 de euro net pe luna, 24,5% între 800 şi 1000) Există o bucată mare, 32,4%, care este peste pragul de 1.000 de euro, iar dintre acestea, 14,6% peste 1200 net pe lună. În ceea ce priveşte neregulile contractuale, în conformitate cu Censis, continuă să fie o condiţie extrem de comune. În ciuda eforturilor, de asemenea, recent angajamentul de a aduce în sectorul ocupării forţei de muncă (de regularizare din septembrie 2009 a arătat aproximativ 300.000 de lucrători), majoritatea lucrătorilor interne de lucru în condiţii de nereguli semi sau complet.
39.8% respondenţi, în fapt, pretinde a fi complet neregulate, în timp ce 22% sunt cele care se descurca într-o "junglă" a rapoartelor făcute la ore regulate, nu uneori, sau cu privire la care contribuţiile sunt plătite pentru mai mic decât cel efectiv lucrat timp. Având în vedere această majoritate, reprezentând împreună 61,8% din respondenţi, dar există o revendică 38.2% pentru a juca uNici o lucrare regulate complet.
Şi, conform datelor de cercetare, aproximativ o sută oră de lucru al unui angajat, doar 42.4 sunt cele pentru care contribuţiile sunt plătite efectiv, ceea ce înseamnă că aproape 6 oră din zece sunt lipsite de orice formă de asigurări sociale . În Sud, nivelul de nereguli se ridică la 72,7% şi 58,8% de lucrători (24,4% faţă de Nord-Vest şi 38,8% din Centru) care pretind a fi complet neregulate şi 13,9% parţial neregulate. Este mai mare nivelul contribuţiei este procesată, în timp ce numai 24.8 din 100 de ore de lucru sunt acoperite de contribuţiile.
Fenomenul este cel mai frapant neregulă lucrători tineri (56,3% este complet ilegală pentru persoanele sub 30 de ani) şi lipsit de experienţă (48% din lucrătorii cu mai puţin de patru ani de serviciu, cu mult peste 30%, care a cel puţin zece). În plus, contrar cu ceea ce se putea aştepta, sunt italienii să fie mai implicaţi în fenomen: funcţionează în întregime în negru 34,7% din străini şi 53,9% dintre italieni.

adnkronos.com


blog comments powered by Disqus
 


Motorizat de great Joomla!. Designed by: Free Joomla Template, website hosting. Valid XHTML and CSS. Creative Commons License
Content of www.codru.eu by Codru.eu is licensed under a Creative Commons Attribuzione-Condividi allo stesso modo 3.0 Unported License.